„Genius loci –  a hely szelleme”!

A hely:


A gyönyörűen felújított Étterem és Borgaléria méltó módon éleszti újjá Horváth-ház szellemi és kulturális közegét. A villa egyik meghatározó ikonja Balatonfürednek és a balatoni idegenforgalomnak, a múltból hozott szívélyes vendéglátásnak. A patinás épület mellett nem lehet csak úgy elmenni, a ház különleges atmoszférája és karaktere megállítja és megérinti a nézelődőt. Falai titkokról mesélnek, üzeneteket hordoznak a pompázatos reformkorból, híres nevek és események kötődnek hozzá.

Az épület pincerendszerében bújuk meg a 300 négyzetméteres vendéglátóhely, amely barátságos és befogadó, diszkrét bája adja meg a hely intimitását, amit oly sokan keresnek.

 

 

 


Értő szemek alakították a termet, egyszerre van jelen az elegancia és a könnyed kényelem, a kultúra és az élvezetek, a kikapcsolódás és az elmélyülés. A pince több száz éves rusztikus tégla falai, megvilágított gyönyörű boltívei ötvözik a régi kor patináját a mai modern építészettel. A formabontó design kiemeli a fa és üvegfelületek szép összhangját, miközben százéves megmentett hordók kelnek életre bútordarabként, kiegészítő és díszítő elemként. A falnyílásokban régi szőlészeti és borászati ereklyék, a falakon a megvilágított reformkori füredi képek emlékeztetnek bennünket a gyökereinkre. A kutakodóknak könyvtárszoba és olvasósarok, a bor szerelmeseinek a bortrezor ad helyet, a ráhangolódásban a kiváló zenészek által megszólaltatott finom dzsessz zene segít.

A nyitott terasz, a macskaköves utcácskák ölelésében biztosít elvonulást azoknak, akik a lenyűgöző panoráma mellett távolabbról, de szívesen figyelik a part menti nyüzsgő forgatagot. Semmivel össze nem téveszthető ez a hangulat, pár lépésre a Balaton, a csodálatos Tagore sétány, és Gyógy tér. A vendégek egyszerre élvezhetik a látványt, a hideg konyhai pultok kínálatát, és a Balaton Borvidék palackjainak sokszínű íz-világát. Nagy beszélgetésekre, finom étkekre, és az igényes borkedvelők értő kiszolgálására számíthat minden látogató.


Gourmet, bor és közösségépítés
Gasztronómia és borkultúra:


A Horváth-ház Étterem és Borgaléria ebben az exkluzív környezetben kínálja a XXI. század borászati és gasztronómiai ínyencségeit a különleges élmények keresőinek. A Balaton-régió remekeit felvonultató konyha korszerű technológiával felszerelt, a helyi és környékbeli termelők friss alapanyagaira és elsődlegesen a tökéletes, minőségi ételek alkotására épül. A betérő vendégek az aktuális étlapról választhatnak, rendezvényeikre a borokhoz illő, egyedi menü ajánlatot állítanak össze. Nagyon kedveltek a hideg választékok, borkorcsolyák, amelyek nem túl misztifikált, de minőségi finomságok. Vallják, az igazi házi sonka és házi sajt a legjobb. Az ízek életre keltéséről a kiváló chef, Szőr Tamás gondoskodik.

A bor szerelmesei itt igazán közeli kapcsolatba kerülhetnek a Balatoni borok nedűivel, és a teljes Balaton borrégiót átfogó borkínálatból választhatnak. Itallapjukon szerepelnek különleges helyi pálinkák és míves kézműves szörpök is. Hiszik, a jó bor összehozza az embereket, és az étkezésre szánt idő, a gondosan elrendezett fogásokkal pedig olyan rituálé, ahol mindennek megvan a helye. Művészetként értékelik és kezelik a konyhát, a borkultúrát beleszőve a szolgáltatásaikba.

 "Noblesse oblige – a nemesség kötelez!"

 A Horváth-ház Étterem és Borgaléria csapata lélekben és szellemben is készül vendégei fogadására, rangjukhoz méltó módon, tartalommal töltik meg rendezvényeiket ,hogy visszaidézzék a reformkori vendéglátás sokszínűségét. Marasztaló vendégszeretettel várják látogatóikat, helyet és teret adva a közösségek egymásra találásához.

 


Szolgáltatások
Mit nyújt a Horváth-ház Étterem és Borgaléria:


 1. A betérő vendégeiket igazi borbaráti szeretettel várják. És mivel minden bornak története van, az ételkülönlegességekhez ajánlott borok kóstolásánál, ezeket örömmel osszák meg az érdeklődőkkel. Az idelátogató mindenből kap egy kicsit, a pompás épület pikáns múltbéli hangulatából, a kulináris élvezetekből, a bor szeretetéből, és ezek így együtt, felejthetetlen élményekkel teszik gazdagabbá.
 1. Szervezett borbemutatók, borkóstolók:
  Rendszeresen tartanak tematikus borkóstolókat, ahol a programok során bevezetik a látogatókat a borok varázslatos univerzumába, a balatoni borok és borkülönlegességek cseppjeinek megízlelésekor. Mindezt vállalják betérő vendégeiknek és kisebb csoportoknak is, bemutatva számukra ezt az izgalmas, egyedi világot. Az étteremben egyidejűleg 40 fő részére tudnak ültetett kóstolást, és 60 fő részére állófogadást tartani.
 1. Tematikus borvacsorák:
  A szervezett borvacsorák a finom ételek, azok minden egyes fogásaihoz passzoló borok harmonikus találkozásáról szólnak. Az egész estés programok keretében a meghívott borászok, szőlészek, pincemesterek vezetik be a bor szerelmeseit a balatoni borok páratlan hangulatába és mesélnek a munkájukról, boraikról, élményeikről. Az interaktív programokhoz teljes technikai és személyzeti hátteret nyújtanak, számos céges, családi és magánfogadást bizonyítja ezek sikereit.

 


 

 

 1. Rendezvényszervezés:
  A Horváth-ház Étterem és Borgaléria kiválóan alkalmas céges rendezvények fogadására, egyedi helyszíne üzleti vacsoráknak, partnertalálkozóknak, sajtótájékoztatóknak, családi és baráti beszélgetéseknek. Előzetes megállapodás alapján vállalják külsős rendezvényekhez az ételek, borok házhoz szállítását, teljes catering szolgáltatást akár több száz főig.
 1. Egyéb különleges programajánlatok:
 •      Borászatok bemutatkozása
 •      Borfelismerő versenyek, bor és sajt kavalkáddal
 •      Csapatépítő játékok a borászat jegyében
 •      Találkozás neves borászokkal – interaktív beszélgetések
 •      Bortúrák szervezése a balatoni borvidékek legismertebb pincészeteihez
 1. Saját bortrezor bérlés magánszemélyeknek és cégeknek