A hely:
A gyönyörűen felújított Étterem és Borgaléria méltó módon éleszti újjá Horváth-ház szellemi és kulturális közegét. A villa egyik meghatározó ikonja Balatonfürednek és a balatoni idegenforgalomnak, a múltból hozott szívélyes vendéglátásnak. A patinás épület mellett nem lehet csak úgy elmenni, a ház különleges atmoszférája és karaktere megállítja és megérinti a nézelődőt. Falai titkokról mesélnek, üzeneteket hordoznak a pompázatos reformkorból, híres nevek és események kötődnek hozzá.
Az épület pincerendszerében bújuk meg a 300 négyzetméteres vendéglátóhely, amely barátságos és befogadó, diszkrét bája adja meg a hely intimitását, amit oly sokan keresnek.
Értő szemek alakították a termet, egyszerre van jelen az elegancia és a könnyed kényelem, a kultúra és az élvezetek, a kikapcsolódás és az elmélyülés. A pince több száz éves rusztikus tégla falai, megvilágított gyönyörű boltívei ötvözik a régi kor patináját a mai modern építészettel. A formabontó design kiemeli a fa és üvegfelületek szép összhangját, miközben százéves megmentett hordók kelnek életre bútordarabként, kiegészítő és díszítő elemként. A falnyílásokban régi szőlészeti és borászati ereklyék, a falakon a megvilágított reformkori füredi képek emlékeztetnek bennünket a gyökereinkre. A kutakodóknak könyvtárszoba és olvasósarok, a bor szerelmeseinek a bortrezor ad helyet, a ráhangolódásban a kiváló zenészek által megszólaltatott finom dzsessz zene segít.
A nyitott terasz, a macskaköves utcácskák ölelésében biztosít elvonulást azoknak, akik a lenyűgöző panoráma mellett távolabbról, de szívesen figyelik a part menti nyüzsgő forgatagot. Semmivel össze nem téveszthető ez a hangulat, pár lépésre a Balaton, a csodálatos Tagore sétány, és Gyógy tér. A vendégek egyszerre élvezhetik a látványt, a hideg konyhai pultok kínálatát, és a Balaton Borvidék palackjainak sokszínű íz-világát. Nagy beszélgetésekre, finom étkekre, és az igényes borkedvelők értő kiszolgálására számíthat minden látogató.
A Horváth-ház Étterem és Borgaléria ebben az exkluzív környezetben kínálja a XXI. század borászati és gasztronómiai ínyencségeit a különleges élmények keresőinek. A Balaton-régió remekeit felvonultató konyha korszerű technológiával felszerelt, a helyi és környékbeli termelők friss alapanyagaira és elsődlegesen a tökéletes, minőségi ételek alkotására épül. A betérő vendégek az aktuális étlapról választhatnak, rendezvényeikre a borokhoz illő, egyedi menü ajánlatot állítanak össze. Nagyon kedveltek a hideg választékok, borkorcsolyák, amelyek nem túl misztifikált, de minőségi finomságok. Vallják, az igazi házi sonka és házi sajt a legjobb. Az ízek életre keltéséről a kiváló chef, Szőr Tamás gondoskodik.
A bor szerelmesei itt igazán közeli kapcsolatba kerülhetnek a Balatoni borok nedűivel, és a teljes Balaton borrégiót átfogó borkínálatból választhatnak. Itallapjukon szerepelnek különleges helyi pálinkák és míves kézműves szörpök is. Hiszik, a jó bor összehozza az embereket, és az étkezésre szánt idő, a gondosan elrendezett fogásokkal pedig olyan rituálé, ahol mindennek megvan a helye. Művészetként értékelik és kezelik a konyhát, a borkultúrát beleszőve a szolgáltatásaikba.
A Horváth-ház Étterem és Borgaléria csapata lélekben és szellemben is készül vendégei fogadására, rangjukhoz méltó módon, tartalommal töltik meg rendezvényeiket ,hogy visszaidézzék a reformkori vendéglátás sokszínűségét. Marasztaló vendégszeretettel várják látogatóikat, helyet és teret adva a közösségek egymásra találásához.
Mit nyújt a Horváth-ház Étterem és Borgaléria: